Welkom bij Atelier MeiMei-Art.

Hier leer je Chinees penseelschilderen of de Japanse vorm, Sumi-e. Je leert een nieuwe techniek , die ontspannend en meditatief is.

In 2002 ben ik, Louise van Eenennaam, begonnen met het schilderen volgens de Oosterse Traditie. Dat wil zeggen: schilderen met de techniek van het Chinese penseelschilderen en het gedachtengoed uit China en Japan, het Taoïsme en Zen-Boeddhisme. Ik noemde het Oosters Penseelschilderen.

Deze wijze van schilderen geeft rust en ontspanning.

Het eeuwenoude Oosterse Gedachtengoed gaf mij inzicht in de werking van de natuur en de daarin aanwezige energieën. Deze worden in het Oosten Qi, Ki of Prana genoemd. Het schilderen in de Oosterse traditie werkt ook met de Qi, levensenergie. De Qi van jezelf als ook de Qi van het object dat je schildert worden zichtbaar.

Het is een samenspel van spiritualiteit en kunst.

Wil je ook rust en ontspanning in je leven? Dan is een cursus of workshop bij Atelier MeiMei-Art misschien wel iets voor jou. Je bent creatief bezig, maar werkt tegelijkertijd aan jezelf. Het gaat hierbij niet om het eindresultaat, maar om de weg er naar toe. Omdat je met jouw Qi iets creëert kan het ook niet fout zijn.

Ik begin altijd met een ontspanningsoefening. Verder vertel ik over het Oosterse Gedachtengoed. Wees gerust, het wordt geen geschiedenisles. Veel van dit gedachtengoed heeft ook al zijn ingang gevonden in het Westen zoals Mindfulness, meditatie, bewustwording en het werken met energie.

Meerdere cursussen en workshops in deze techniek en die van healing en werken met energie, in binnen- en buitenland, hebben mijn vaardigheden en kennis vergroot.

Ik ben lid van de Chinese Brush Painters Society, CBPS in Groot-Brittannië.

Een aantal van mijn schilderingen zijn te koop . Wil je liever iets kleins: ik heb ook kaarten van mijn werk laten maken.

Wil je iets speciaals? Ik maak tevens werk in opdracht.

QI-LEVENSENERGIE

MIJN WEG

MOGELIJKHEDEN

 

“Penselen die over het witte rijstpapier dansen en het papier met verrassende schoonheid vullen, laten schilderingen ontstaan die rust uitstralen.”

 

DE MATERIALEN

SCHILDERINGEN

 

“Door met eenvoudige materialen zoals de Oosterse penselen, rijstpapier en inkt te werken ontstaat er ontspanning”

 

CHINEES PENSEELSCHILDEREN

SUMI-E

OOSTERS PENSEELSCHILDEREN

Ik ben lid van de Chinese Brush Painters Society CBPS in Groot-Brittannië.

Tevens ben ik lid van de Koninklijke Vereniging voor Aziatische Kunst KVVAK .