Welkom bij Atelier MeiMei-Art van Louise van Eenennaam. 

Schilderen volgens de Oosterse traditie. 

In 2002 begon ik met het schilderen volgens de Oosterse Traditie.

Ik werk met zwarte inkt, penselen en rijstpapier. De techniek die ik gebruik berust op gedachtengoed uit China en Japan: het Taoïsme en Zen-Boeddhisme. Ik noem het Oosters Penseelschilderen.

Het eeuwenoude Oosterse Gedachtengoed geeft inzicht in de werking van de natuur en de daarin aanwezige energieën. Deze worden in het Oosten Qi, Ki of Prana genoemd. Het schilderen in de Oosterse traditie werkt ook met de Qi, levensenergie. De Qi van jezelf als ook de Qi van het object dat je schildert worden zichtbaar.

Meerdere cursussen en workshops in binnen- en buitenland in deze techniek en die van healing en werken met energie, hebben mijn vaardigheden en kennis vergroot. Kijk voor meer informatie daarover bij Mijn Weg.

Ik ben lid van de Chinese Brush Painters Society CBPS in Groot-Brittannië.

Tevens ben ik lid van de Koninklijke Vereniging voor Aziatische Kunst  KVVAK .

Leer Chinees penseelschilderen of de Japanse vorm, Sumi-e. Het is meditatief, ontspant en geeft rust. 

Wil je rust en ontspanning in je leven? Dan is een cursus of workshop bij Atelier MeiMei-Art misschien wel iets voor jou. Je bent creatief bezig, maar werkt tegelijkertijd aan jezelf. Het gaat hierbij niet om het eindresultaat, maar om de weg er naar toe. Omdat het een creatie met behulp van jouw Qi is, kan het  niet fout zijn. Het is een samenspel van spiritualiteit en kunst.

Over de cursussen en workshops
Ik begin altijd met een ontspanningsoefening. Verder vertel ik over het Oosterse Gedachtengoed. Veel van dit gedachtengoed heeft ook al zijn ingang gevonden in het Westen zoals  Mindfulness, meditatie, bewustwording en het werken met energie.

In de basiscursus leer je om zelf de inkt op een inktsteen te wrijven met een inktstaaf. Dat werkt al meditatief!  Daarna leer je de streken van  de Vier Heren 四君子:  de pruimbloesem, de orchidee, de bamboe en de chrysant. Als je deze onder de knie hebt, dan kun je in feite alles schilderen. Het is de kunst van het weglaten: Het gaat om de eenvoud, less is more.

“Het is een samenspel van spiritualiteit en kunst.”

Kunst kopen.

Een aantal van mijn schilderingen zijn te koop . Wil je liever iets kleins: ik heb ook kaarten van mijn werk laten maken.

Wil je iets speciaals?  Ik maak tevens werk in opdracht. Kijk voor voorbeelden bij Schilderingen.

QI-LEVENSENERGIE

MIJN WEG

SCHILDERLESSEN NAJAAR 2021

 

“Penselen die over het witte rijstpapier dansen en het papier met verrassende schoonheid vullen, laten schilderingen ontstaan die rust uitstralen.”

 

DE MATERIALEN

SCHILDERINGEN

 

“Door met eenvoudige materialen zoals de Oosterse penselen, rijstpapier en inkt te werken ontstaat er ontspanning”

 

CHINEES PENSEELSCHILDEREN

SUMI-E

OOSTERS PENSEELSCHILDEREN